donderdag 9 augustus 2007

donderdag 9 augustus 2007

Yeahh......we hebben de auto........
Vanmorgen waren de vertalingen binnen gekomen, dus nadat de Canadian healt and food inspection langs was geweest om te kijken of we Kennfield aan huis in Quarantaine mogen houden, wat volgens deze man geen probleem was zijn we gelijk naar de tussenpersoon gegaan die de verzekeringen regelt. Nadat we dit geregeld hadden moesten we naar de bank om de rest van het geld voor de auto te halen.
Door naar de dealer om te betalen waarna we een formulier kregen waarmee we naar het registratie kantoor moesten om een licence plate te halen.
Na nog een hoop formulierwerk daar kregen we dan eindelijk onze kentekenplaat, geen 007 zoals marcel gehoopt had maar , lijkt er bijna op. Terug naar de dealer waar ze hem er gelijk opzetten zodat je de auto mee kunt nemen. Wat een vrijheid, nu kunnen we ons verplaatsen zonder dat Onno of Johanna ons rond hoeven te rijden.....heerlijk. Nu moeten we nog zorgen dat we binnen die 90 dagen ons Canadesche rijbewijs halen. We zijn van plan om dit om de beurt te doen zodat we wel kunnen blijven rijden. Waarschijnlijk is Marcel de eerste die zijn Nederlandse rijbewijs in gaat leveren en voor het Canadesche gaat.
We moeten zowel een computertest als een rij examen doen. Na de computertest krijg je een learners licence, dan mag je alleen rijden met iemand naast je die al een rijbewijs heeft. Doe je het rijexamen goed dan mag je weer gewoon zoals vanouds rijden. We kijken er naar uit.....
In ieder geval kunnen we nu een paar dagen weg met de kinderen.
En natuurlijk voor zondag middag terug zijn voor de poolparty.
In ieder geval zijn we weer een stukje verder gekomen.........eigenlijk een flinke stap........
Nu gaan we er even van genieten, want het voelt net alsof je voor het eerst je rijbewijs hebt gehaald...onwennig en nieuw......maar wel lekker.....

1 opmerking:

Jan Meijers zei

Hoi,

Nou, het begint wat te worden he, de mechanische pk's zijn binnen en ook nog die ene echte op vier benen. Is dat beest ondertussen weer zichzelf geworden?
Het lijkt me trouwens een waardeloos idee om weer af te moeten rijden, waarom kan een buitenlands rijbewijs niet erkend worden? Als wij nou in een zandbak met alleen geiten en kamelen woonden zou ik me kunnen voorstellen dat ze ons niet zo serieus namen...
Wij zitten hier in de laatste week met de blablador van Eric en Ineke, aanstaande vrijdag gaan we hem weer terugbrengen. We hebben ook al twee nachten in een hotelletje vlakbij, maken we er meteen wat leuks omheen. Kun je na aflevering van de hond zeggen: OK, we rijden nog even door naar het hotel en komen aanstonds met de fiets terug.
Al met al lijken jullie aardig op weg om je stukje bij beetje in te graven, ik neem aan dat de canadese vorm van het "gewone" leven binnenkort weer in beeld komt? Kinders naar school en Marcel om te beginnen zijn kunsten vertonen in de houtbewerking.

Groetjes, Afra en Jan